extremisme

Al Azhar Universiteit werkt aan bestrijden van extremistisch gedachtengoed

Redactie
13 december 2021 om 10:00
Leestijd 3 minuten
Array
Foto: Pexels
Mohamed el Mahrasawy, president van de Al Azhar Universiteit in Egypte, had afgelopen weekend in New York een ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres.
Hij vertelde in dat gesprek dat Egypte imams van over de hele wereld aantrekt om aan een internationale academie, gelieerd aan zijn universiteit, te onderzoeken hoe extremistische gedachten kunnen worden bestreden.
Mahrasawy feliciteerde Guterres met het ontvangen van de ‘Zayed Award For Human Fraternity’ in 2020. Guterres van zijn kant prees de inspanningen van Al Azhar om extremisme te bestrijden. Volgens hem hebben Paus Franciscus van het Vaticaan en Ahmed el Tayyeb, hoofdimam van Al Azhar, als religieuze leiders hiertoe een goede aanzet gegeven door op een internationale conferentie samen het document ‘Human Fraternity for World Peace and Living Together’ samen te ondertekenen.
Colofon © 2024