wijkmoeders

Wijkmoeders winnen prijs Utrechtse Vrijwilligerstrofee

Redactie
9 december 2021 om 13:08
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: LinkedIn

Deze week zijn de prijzen uitgereikt voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee. De Wijkmoeders uit Overvecht ontvingen een geldprijs van €1000 euro.

Wat de Wijkmoeders zo bijzonder maakt is dat ze op vrijwillige basis wijkbewoners helpen met van alles. Zij zijn in Overvecht actief in het grijze gebied van (informele) hulpverlening en helpen daarmee de wijkgenoten die de weg naar reguliere hulpverlening niet weten te vinden, niet snel om hulp vragen en/of de Nederlandse taal niet (goed) spreken.

In samenwerking met DOCK en een groep vrijwilligers zijn de Wijkmoeders van Overvecht opgeleid.Wijkmoeders worden getraind om (samen) hulp te bieden. Ze adopteren als het ware de wijk als hun ‘kind’ en helpen met administratieve hulpvragen, of rijden naar het ziekenhuis (wanneer het eigen netwerk hier niet in kan voorzien). Daarnaast zijn de Wijkmoeders aanwezig op openbare plekken in de wijk (denk aan speeltuinen, buurtcentra) en inzetbaar bij wijkevenementen of andere taken in de wijk.

Marzouka Boulaghbage: “Deze vorm van participatie, inclusie en eigen kracht is een mooi bewijs van zelfredzaamheid als gemeenschap. Deze Wijkmoeders zijn volkomen belangeloos en stellen zich verantwoordelijk op voor hun wijk.”

Colofon © 2024