studentenvereniging

Nu ook islamitische studentenvereniging in Den Bosch

Redactie
26 november 2021 om 15:44
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: Avans

Avansstudenten richtten dit studiejaar in Den Bosch de eerste islamitische studentenvereniging van de stad op. “Niet alleen studenten van Avans kunnen lid worden”, vertelt voorzitter en tweedejaarsstudent Jamal Ben Haddu. Het is een stadsbrede vereniging, dus ook studenten van andere hogescholen uit Den Bosch zijn welkom.”

Datzelfde geldt als je niet gelovig bent. “Rahma betekent barmhartigheid en dat willen we ook uitstralen naar onze leden. Of je nu wel of niet moslim bent, iedereen is welkom. Wij richten ons vooral op netwerken en gezellig samenkomen” Maar kun je bij een islamitische studentenvereniging wel om het geloof heen als niet-gelovige? Daar denkt de studentenvereniging anders over. “SA Rahma biedt uiteraard islamgerelateerde activiteiten aan, zoals workshops Arabisch alfabet, maar het is aan jezelf of je daaraan deelneemt. Tijdens de workshop Leren studeren op het HBO, komt het geloof niet of amper ter sprake.”

Colofon © 2024