Beschaving

Heldenstatus voor Britse moslim die leven redde maar zelf stierf

Redactie
16 november 2021 om 23:18
Leestijd 2 minuten
Array

Ali Abucar Ali, slechts 20 jaar oud, stierf terwijl hij het leven probeerde te redden van de 84-jarige Betty Walsh.

De bejaarde vrouw werd uit het niets geslagen en neergestoken voor een kebabzaak in de buurt van haar huis in de wijk Brentford in West-Londen. Tevens op steenworp afstand van Ali’s ouderlijk huis.

Ali sprong tussen het slachtoffer en de 37-jarige verdachte, ene Norris Henry. Toen de politie op de plek des onheils arriveerde was Ali al overleden aan verschillende steekwonden en troffen ze de neergestoken bejaarde vrouw in een levensbedreigende toestand aan. Ze werd direct overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze nog steeds ligt.

Inmiddels wordt Ali in heel Engeland geprezen als held, is er via een Go-Fund-Me-Pagina in slechts 2 dagen al €120.000 ingezameld voor liefdadigheidswerk ter ere van Ali en zal er herdenkingsdienst worden gehouden in het plaatselijke park.

Ali, van Somalische komaf, was student aan de Kingston University en coachte een lokaal basketbalteam van jeugdigen. Het fatale incident vond enkele uren plaats na zijn laatste training.

Michael Kwentoh, een voormalige internationale basketbalspeler en oprichter van de club waar Ali trainer was, ontmoette hem toen hij 13 jaar oud was. “Ali was de meest oprechte, loyale en zorgzame persoon die ik ooit in mijn leven heb ontmoet”, aldus Kwentoh in een gesprek met nieuwszender Al Jazeera.

Colofon © 2024