Extreemrechts

Frans politicus: EU moet migranten aan Poolse grens laten doodvriezen

Redactie
14 november 2021 om 22:01
Leestijd 1 minuut
Array

De Franse politicus Julien Odoul, van het extreemrechtse RN, heeft in een interview met de Franse nieuwszender BFM TV gezegd dat het beschermen van Europeanen de belangrijkste taak van de EU moet zijn: “We moeten onze grenzen gesloten houden voor migranten, we moeten ze niet binnenlaten,” aldus Odoul. Zij zouden volgens Odoul een potentieel gevaar zijn.

Op de vraag van journalist Olivier Truchot, of men migranten aan de grens dan maar moet laten bevriezen, antwoordde Odoul: “Absoluut, ja.”

Omdat de presentator zijn verbazing niet kon verbergen herhaalde hij zijn vraag. Odoul bevestigde zijn eerdere antwoord en voegde eraan toe: “Anders zou Europa wel eens met een invasie van migranten te maken kunnen krijgen.”

De opmerkingen van de Franse politicus leiden tot controverse en verhitte discussies in zowel nationale als internationale televisieprogramma’s.

Odoul veroorzaakte eerder ophef door tijdens een bijeenkomst in 2019 een moslima op verbaal agressieve wijze te verzoeken haar hijab af te doen.

Colofon © 2024