ING, pensioenfonds ABP en zes andere Nederlandse financiers hebben sinds 2018 zo’n 8 miljard euro geïnvesteerd in bedrijven die geld verdienen aan illegale Israëlische nederzettingen.
Dat blijkt uit het rapport “Don’t buy into occupation”. Het rapport is samengesteld door 25 maatschappelijke organisaties. In totaal hebben 672 Europese instellingen gezamenlijk 98,5 miljard euro geïnvesteerd. Ook houden zij per 2021 voor bijna 122 miljard euro aan aandelen in de foute bedrijven.
ING, die 3,9 miljard euro besteedde aan de foute bedrijven, zegt in gesprek te gaan met de bedrijven die geld verdienen aan de illegale nederzettingen. Als dat niet tot verandering leidt, zal ING niet automatisch de samenwerking stoppen.
Lees ook deze artikelen over

Journaliste gedood door Israëlische bezetter
Israëlische troepen hebben journaliste Shireen Abu Akleh van Al Jazeera op de bezette Westelijke Jordaanoever doodgeschoten, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.



Een imam wordt op een unieke manier verrast
Een imam uit de Spaanse stad Tarrega is vandaag op een unieke manier door moskeegangers verrast.



Heel gezin uit Gaza (Palestina) memoriseert de heilige Koran.
Een heel gezin uit Gaza (Palestina) slaagde erin de memorisatie van de Edele Koran te voltooien.


Oud Arsenal speler Mohammad Ayyub Asef wint Koran en Azan wedstrijd
Mohammad Ayoub Asef’s talenten stopten niet bij voetbal, hij is nu een van de finalisten van de grootste Koran Wedstrijd (0,5 miljoen euro).


5 personen gewond geraakt na aanslag op een moskee in Toronto (Canada)
Bij een beschieting op een moskee in Toronto (Canada) zijn 5 personen gewond geraakt.


De EU lijkt godsdienstvrijheid als extraatje te zien
Hoe staat het ervoor met de godsdienstvrijheid binnen de EU? Dagblad Trouw wijst er in een artikel op dat er sinds 2016 een speciale gezant godsdienstvrijheid is binnen de Europese Commissie.


Anti-religie beleid van minister Yeşilgöz is stigmatiserend en niet effectief
Het College voor de Rechten van de Mens heeft een uitspraak gedaan over het voornemen van minister Dilan Yeşilgöz om buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) geen religieuze symbolen als een hoofddoek, keppeltje of kruis te laten dragen.


Haga Lyceum in het nauw: te weinig leerlingen
Het aantal nieuwe leerlingen dat komend schooljaar op het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam gaat beginnen, is voor de tweede keer op rij minder dan het jaar ervoor.


Salaheddine over Youtube: “Ik kan nu volledig mijn ding doen”
Salaheddine Benchikhi is binnen de Nederlandse moslimgemeenschap een bekend gezicht.


Donatie aan moskee als risicofactor in handleiding Belastingdienst
In de jaren tussen 2014 en 2019 had de Belastingdienst een eigen handleiding waarin stond dat frauderisico’s van burgers die belastingaangifte deden, ingeschat mochten worden op basis van nationaliteit.