Mekka & Medina

Saudi Arabië maakt beslissing over hadj bekend in de komende dagen

Redactie
9 juni 2021 om 16:19
Leestijd 1 minuut
Array
Foto: clearanceonline2021

Volgens de Saudische minister van handel en media, dr. Majid Al-Qasabi, maakt Saudi Arabië in de komende dagen de plannen bekend voor de hajj die dit jaar zal plaatsvinden. Dat zei de minister afgelopen zondag tijdens een persconferentie in Riyadh.

Al-Qasabi noemde de mutaties van het coronavirus en de vertraagde levering van vaccins in verschillende landen als redenen voor de vertraagde plannen voor de hajj van dit jaar.

‘We willen niet dat de hajj dit jaar een epicentrum zal zijn voor de verspreiding van het coronavirus in Saudi Arabië of onder moslims wereldwijd’, aldus de minister. Het is om die reden dat de Saudische overheid thans nog de plannen uitwerkt voor de hajj die dit jaar moet plaatsvinden

Onder welke voorwaarden en omstandigheden de hajj zal plaatsvinden, wordt naar verwachting dus in de komende dagen bekendgemaakt.

Colofon © 2024