Wie is IslamOmroep?

Bio

In zijn hoedanigheid als imam weet Azzedine Karrat een groot publiek te bereiken, staat hij midden in de samenleving en heeft hij toegang tot diverse maatschappelijke en religieuze instellingen.

Imam Azzedine Karrat memoriseerde in Marokko op jonge leeftijd de Koran. Ook studeerde hij daar op traditionele wijze islamwetenschappen bij verschillende geleerden. Op 12-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn ouders naar Nederland. Hier rondde hij in 2017 succesvol zijn bachelor islamitische theologie af en voltooide hij een jaar later eveneens een master islamitische geestelijke verzorging.
Momenteel doet hij aan de Universiteit Leiden onderzoek (PhD) naar de toekomst van imams in Nederland.

Verder werkte hij tussen 2013 en 2019 als hoofdimam in de grootste moskee van Nederland, de Essalam moskee. Heden ten dage is hij werkzaam als adviseur/theoloog én is hij imam in moskee Leidsche Rijn, te Utrecht.

Directeur

Azzedine Karrat

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht wordt momenteel gevormd door voorzitter Ibrahim Spalburg en de leden Betül Özates en Ahmet Erdogan. Zij vormen door hun diverse maatschappelijke achtergronden een complementair team. De Raad van Toezicht controleert of de wijze waarop het dagelijks bestuur invulling geeft aan de realisatie van het doel van de omroepvereniging, gebeurt conform de gestelde kaders.

De Raad wordt de komende tijd ook verder vormgegeven. Hierbij zullen deskundigen met verschillende expertises gevraagd worden zitting nemen in het orgaan. Additioneel aan de reeds aanwezige kennis en kunde.

Voorzitter van de RvT

Ibrahim Spalburg

Oud-directeur en adviseur

Lid van de RvT

Betül Özates

Advocate

Lid van de RvT

Ahmet Erdogan

Business developer en communicatiespecialist

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat doen wij met uw persoonsgegevens?