Waarom IslamOmroep?

Lees hieronder ons verhaal

Het is tijd dat er eindelijk een helder islamitisch geluid klinkt op de Nederlandse televisie en radio. Het is tijd voor een omroep vóór en dóór moslims. Geen omroep die laat zien hoe de wereld moslims ziet, maar een omroep die laat zien hoe moslims de wereld zien.
We willen beschaafde programma’s, geschikt voor het hele gezin, die op een professionele maar vooral op een mooie en leuke manier laten zien wat ons geloof betekent. De islam is schoonheid, duidelijkheid, vreugde, troost, liefde en eenheid. En dit is terug te zien in onze programma’s: een lach en een traan, diepgang en entertainment, actie en rust.
IslamOmroep gaat uit van het geloof, niet van de culturele achtergrond van moslims. Wij zijn één gemeenschap, los van kleur, geslacht of leeftijd.
IslamOmroep wil een omroep zijn die moslims niet neerzet als exotisch of ‘vreemd’. Moslims zijn geen vreemden in Nederland. Moslims worden geboren in Nederland, betalen belasting in Nederland, hebben kinderen in Nederland en overlijden in Nederland. Kortom, moslims zijn eigen aan dit land.
En dat mag ook terugkomen in het Nederlandse omroepbestel. Het is tijd voor een helder en positief islamitisch geluid op de Nederlandse radio en televisie.

Vóór 31 december 2020 moeten wij 50.000 leden hebben om als islamitische omroep te kunnen uitzenden op NPO 1, 2 en 3. Laten we dit samen doen. Voor het geloof, voor de gemeenschap en voor onszelf.

Deel jij ook ons verhaal?
Steun ons en word lid. Voor slechts 5,72 euro per jaar!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat doen wij met uw persoonsgegevens?