Groei

Opkomst snelstgroeiende religie

Redactie
12 augustus 2023 om 10:37
Leestijd 1 minuut
Array

De wereldwijde moslimgemeenschap wordt deze week geschat op in totaal 2.006.931.770, zo meldde de website Global Muslim Population eerder deze week.

Moslims vertegenwoordigen nu meer dan 25% van de wereldbevolking. De islam is daarmee de op één na grootste religie ter wereld, na het christendom.

Volgens het rapport is de islam de officiële religie in 26 landen in Azië en Afrika, en de snelstgroeiende godsdienst ter wereld.

Een rapport uit 2017, van het Amerikaanse Pew Research Center, voorspelde reeds dat het aantal moslims het aantal christenen voor het einde van deze eeuw zal inhalen:

“Het aantal moslims zal tussen 2015 en 2060 meer dan twee keer zo snel groeien als de algehele wereldbevolking en in de tweede helft van deze eeuw christenen inhalen als ’s werelds grootste religieuze groep”, aldus het rapport.

“Moslims zijn te vinden in elk deel van de wereld”, aldus de website Global Muslim Population, waarbij opgemerkt wordt dat de hoogste concentratie van de moslimgemeenschap te vinden is in de Aziatische regio.

Indonesië is de thuisbasis van de grootste moslimgemeenschap ter wereld, met meer dan 240 miljoen moslims. Het Aziatische land wordt gevolgd door Pakistan (+230 miljoen), India (+219 miljoen), Bangladesh (+156 miljoen) en dan volgt het eerste niet-Aziatische land: Nigeria (+113 miljoen).”

Colofon © 2024