Pegida

Politie pakt Koran af en arresteert voorman Pegida

Redactie
22 oktober 2022 om 15:00
Leestijd 1 minuut
Array

Tijdens de demonstratie van Pegida op het Stationsplein te Rotterdam, alwaar de club van verdriet van plan was een Koran te verbranden, is voorman Edwin Wagensveld gearresteerd.

Pegida kondigde eerder aan het Heilige Boek in brand te willen steken om daarmee te laten zien dat moslims haat krijgen aangeleerd. Dat juist het voornemen van Pegida getuigt van haat, kwam blijkbaar niet op in de hoofden van de Pegida-aanhangers.

 

Op het moment dat Wagensveld de Koran in de hand nam om daad bij woord te voegen, waarbij hij zich tevens zeer beledigend uitliet over de Profeet (vzmh), pakte de aanwezige politie de Koran af en arresteerde de voorman vanwege ‘belediging van het geloof’.

De tientallen omstanders reageerden verheugd op het kordate optreden van de politie. Wagensveld werd vervolgens afgevoerd en de protestmanifestie kwam daarmee abrupt ten einde.


Colofon © 2024